Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym.

koktajl kokosowo truskawkowy
Ostatni weekend był prawdziwie tropikalny. W tygodniu kokosowym Maciek przygotował orzeźwiającą kolumbijską lemoniadę kokosową, której smak porównał do odkrycia Eldorado w głębi amazońskiej dżungli. Obok takiej obietnicy nie mogłam przejść obojętnie. Do podstawowego przepisu dodałam mrożone truskawki, zastępując nimi lód. Z powodów obiektywnych (chwilowy brak zapasu w spiżarni ;)) limonkę wymieniłam na cytrynę. Powstał pyszny koktajl truskawkowy o egzotycznej kokosowej nucie. Jeżeli macie ochotę na wypróbowanie nowej wersji napoju z tych owoców, to ten przepis jest dla Was :)


Składniki:

  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 250 g mrożonych truskawek
  • sok z jednej cytryny
  • sok z jednej limonki
  • 4 łyżki cukru trzcinowego

Wykonanie:

  • Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem.

Komentarze

Prześlij komentarz