Makaron z cukinią w sosie z mascarpone.
Trochę nas tu nie było, ale mam nadzieję, że tym wpisem zaczaruję rzeczywistość i wrócimy do blogowania. W nieco innej odsłonie. Do odwołania będzie obowiązywał temat dowolny. To tyle o zmianach. Przygotowałam dziś danie z ulubionym warzywem Maćka (chyba ;)). Mowa oczywiście o cukinii. Doprawiłam ją tymiankiem, solą i pieprzem. Sos przygotowałam na bazie mascarpone. Całość podawałam z makaronem. I wiecie co? To jest naprawdę dobre! Polecam.
Składniki:
Składniki:
- 2 cukinie
- 1 cebula
- 125 g mascarpone
- 3/4 szkl. bulionu warzywnego
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- oliwa
Wykonanie:
- Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
- Cukinię umyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Całość dusić ok. 10-15 minut.
- Następnie dodać bulion, mascarpone, doprawić i delikatnie wymieszać, aż powstanie gęsty, kremowy sos.
- Podawać z makaronem.
Komentarze
Prześlij komentarz