Czekoladowe babeczki - bałwanki.
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/4 szklanki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1/4 szklanki mocnej kawy
- gęsty serek kremowy
- drobny cukier
- czekoladowe lub zbożowe kuleczki

Wykonanie:
- W dużej misce wymieszać suche składniki.
- Dodać jajko, mleko i olej. Miksować robotem 2 minuty.
- Dodać kawę i zmiksować do dokładnego wymieszania.
- W formie muffinkowej umieścić papilotki i rozdzielić do nich ciasto.
- Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 15 minut.
- Ostudzić całkowicie i posmarować wierzchy serkiem.
- Do miseczki wsypać cukier i zanurzyć w nim wierzchy muffinek.
- Z ziarenek ułożyć "buźki".
Komentarze
Prześlij komentarz