Batoniki jaglane.
Składniki:
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 1 szklanka jagieł ekspandowanych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka miodu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej
- sok z 1/2 cytryny
- szczypta soli
Wykonanie:
- Płatki jaglane uprażyć na suchej patelni.
- Wymieszać w dużej misce z pozostałymi suchymi składnikami.
- Dodać podgrzany do płynności miód z olejem kokosowym oraz sok cytrynowy i dokładnie wymieszać.
- Przenieść na blachę 30x15 cm wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia. Rozprowadzić masę i wyrównać wierzch.
- Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.
- Po ostudzeniu (1 godzina) pokroić ostrym nożem na prostokąty, ale nie ruszać - pozostawić do przeschnięcia na kilka dodatkowych godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz