Roladki z szynki szwarcwaldzkiej.
Składniki:
- 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (lub podobnej)
- suszone śliwki (po 2 na plasterek szynki)
- suszone żurawiny (po 4 na plasterek)
- chrzan kremowy
- orzechy włoskie
- szczypiorek
- suszony rozmaryn
- 1 szklanka czerwonego wina
Wykonanie:
- Śliwki zalać winem i pozostawić do nasiąknięcia na minimum 1 godzinę.
- Żurawinę zalać gorącą wodą i również odstawić do nasiąknięcia.
- Szczypiorek sparzyć wrzątkiem.
- Każdy plasterek szynki posmarować cienko na 1/3 powierzchni kremowym chrzanem. Ułożyć na posmarowanym fragmencie po 2 śliwki i 4 żurawiny, oprószyć szczyptą rozmarynu.
- Zawinąć roladki i na każdej ułożyć połówkę orzecha. Bardzo delikatnie przewiązać szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz