poniedziałek, 23 stycznia 2017

Hasło tygodnia - Daleki Wschód.

jedzenie z azji
Kuchnia Dalekiego Wschodu. Pewnie już od roku chciałem żebyśmy zbliżyli się do tego tematu. Chciałem, ale za każdym razem odsuwałem hasło gdzieś w przyszłość. Może to ogrom zagadnienia mnie onieśmielał? Może. Nie ma jednak innej metody, niż po prostu zrobić pierwszy krok. Jak w każdej innej sprawie... Od Tajlandii przez Wietnam po Koreę i Japonię rozciąga się prawdziwy ocean kulinarnych tradycji, smakowych wrażeń, przedziwnych składników i tysiące przepisów. A cały czas gdzieś na plecach czuć oddech przedwiecznego chińskiego smoka... Tak, tak, poważna sprawa i wyzwanie - jak to ugryźć, jak zjeść zupę pałeczkami? No cóż, spróbujemy i już teraz jestem pewien, że nie raz w te miejsca wrócimy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz