Napój kokosowo-miętowy.
Napój kokosowy z dodatkiem mięty jest idealną propozycją na tę porę roku. Doskonale orzeźwia, a podany jako dodatek do ostrych potraw z grilla będzie miał działanie łagodzące. W mojej wersji pominęłam słodzik, ale jeżeli lubicie bardziej dosmaczony wariant to proponuję dodać syrop klonowy. Zachęcam też do podróży w czasie ;) i zajrzenia do postu Maćka z przepisem na kolumbijską lemoniadę kokosową. Okoliczności pogodowe były wówczas nieco inne, ale dobrze mieć w zanadrzu recepturę na pyszny, chłodzący napój.
Składniki:
Składniki:
- 150 ml mleczka kokosowego
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml wody gazowanej
- szczypta soli
- listki świeżej mięty
- syrop klonowy lub inny słodzik (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem.
- Podawać z kostkami lodu.
Komentarze
Prześlij komentarz