Ser kozi w panierce.

ser kozi w panierce,
Planowałam przygotować tartę, ale zabrakło mi czasu i zdecydowałam się na kozi ser w panierce. Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska. Dobrym towarzystwem dla niej byłaby marmolada, na przykład żurawinowa. U mnie jednak w postaci sałatki (to dla męża) albo solo (to dla mnie, nie mogłam się powstrzymać przed zjedzeniem serków wprost z patelni ;)). Muszę przyznać, że ogłaszając temat dowolny, nie sądziłam, że będzie on jednym z trudniejszych w naszej blogowej historii ;) Łatwiej jest poruszać się w określonych ramach, niż mieć do dyspozycji tyle przestrzeni. Ciekawe, czy Maciek myśli podobnie?


Składniki:

  • kozi ser w kążkach
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej

Wykonanie:

  • Jajko roztrzepać widelcem.
  • Plastry koziego sera (ok. 2 cm) obtaczać w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej.
  • Smażyć na patelni z obu stron, po minucie z każdej.

Komentarze

  1. Mam kawal koziego sera i wlasnie dzis go przyrzadze mezowi na sniadanie w takiej odslonie xD proste a jakie pyszne :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz