Jajko sadzone w parówce.
Składniki:
- 4 parówki (dłuższe)
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- masło klarowane
Wykonanie:
- Parówki przeciąć wzdłuż, ale pozostawić nieprzecięte brzegi. Rozchylić i wbić wykałaczki, aby nadać parówkom kształt łodzi. Etap ten pominęłam. Przekładając parówkę na rozgrzaną patelnię, nadałam jej pożądany kształt ręką.
- Jajka wbić do szklanek, aby łatwiej było je przelać na patelnię.
- Na patelni rozpuścić łyżkę masła, przełożyć parówki. Do każdej wlać jajko, lekko dociskając kiełbaskę, aby białko nie wypłynęło dołem. Doprawić solą i pieprzem.
- Smażyć na małym ogniu, do momentu aż białko się zetnie
Komentarze
Prześlij komentarz