Roladki z cukinii z nadzieniem serowym.
Tego typu przekąski dobrze sprawdzają się na przyjęciach. Ich zaletą, oprócz smaku oczywiście ;), jest to, że można przygotować je dużo wcześniej i w odpowiednim momencie podać gościom. Delikatna cukinia i wyrazisty ser pleśniowy są jakby z innych światów, jednak połączone tworzą harmonijną całość. Słodkawe warzywo łagodzi smak nadzienia. Mnie te roladki bardzo przypadły do gustu, z pewnością wrócę do tego przepisu. Mam nadzieję, że Wam również posmakują :).
Składniki:
Składniki:
- 2 średnie cukinie
- 120 g serka śmietankowego
- 120 g sera pleśniowego Lazur
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
- Cukinię umyć i obieraczką do warzyw pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Następnie należy je zblanszować.
- Sery, oliwę i posiekaną natkę pietruszki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
- Na każdy plaster cukinii nałożyć łyżeczkę nadzienia serowego i całość zwinąć w rulon. Następnie schłodzić w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz