Czekolada różana.
dobrej czekolady, aromatycznych płatków róży i konfitury o mocnym smaku i zapachu!
Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżka konfitury z płatków róży
- 4 łyżki suszonych płatków róży
Wykonanie:
- Czekoladę połamać na kawałki i umieścić w misce. Rozpuścić w mikrofalówce lub na parze.
- Wymieszać czekoladę z konfiturą i wylać na papier do pieczenia umieszczony w prostokątnym naczyniu (10 x 20 cm). Posypać równomiernie płatkami róży.
- Postukać naczyniem o blat kuchenny dla wyrównania powierzchni.
- Odstawić na 2 godziny do ostygnięcia i stwardnienia. Pokroić na trójkąty.
Proste i efektowne ;-)
OdpowiedzUsuńMmm, pyszotka. A gdzie można zaopatrzyć się w suszone płatki róż?
OdpowiedzUsuńDziękuję! W sklepach z tzw. zdrową żywnością i w internecie (allegro).
UsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń