Papryka z nadzieniem serowym.
To danie przygotowałam z myślą o sobie! Bardzo lubię wszelkie serowe nadzienia. Słona feta plus kremowy serek i świeży tymianek to był strzał w dziesiątkę. Pewnie ciężko "zarzucić" mi w tej sytuacji obiektywizm skoro od początku kierowały mną pobudki wyłącznie egoistyczne ;) Myślę jednak, że tak przyrządzone papryki posmakują wielu. Dobrze wypadną w roli przystawki na spotkaniu z przyjaciółmi. To moja ostatnia propozycja w tym tygodniu. Następny będzie wypełniony obowiązkami po brzegi. Mam jednak nadzieję, że znajdzie się chwila na gotowanie i blogowanie :)
Składniki:
Składniki:
- 2 papryki czerwone podłużne
- 150 g fety
- 150 g serka kremowego (np. Philadelphia)
- świeżo zmielony pieprz kolorowy
- 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
- Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż, wyciąć gniazda nasienne. Następnie zapiekać przez 15 minut w 190°C.
- Sery oraz przyprawy i oliwę wymieszać w miseczce.
- Wyjąć z piekarnika zapieczone papryki, posmarować nadzieniem serowym i ponownie piec ok. 15 minut w tej samej temperaturze.
idealna na domowe przyjęcie :)
OdpowiedzUsuń