Papryka z nadzieniem serowym.

To danie przygotowałam z myślą o sobie! Bardzo lubię wszelkie serowe nadzienia. Słona feta plus kremowy serek i świeży tymianek to był strzał w dziesiątkę. Pewnie ciężko "zarzucić" mi w tej sytuacji obiektywizm skoro od początku kierowały mną pobudki wyłącznie egoistyczne ;) Myślę jednak, że tak przyrządzone papryki posmakują wielu. Dobrze wypadną w roli przystawki na spotkaniu z przyjaciółmi. To moja ostatnia propozycja w tym tygodniu. Następny będzie wypełniony obowiązkami po brzegi. Mam jednak nadzieję, że znajdzie się chwila na gotowanie i blogowanie :)


Składniki:

  • 2 papryki czerwone podłużne
  • 150 g fety
  • 150 g serka kremowego (np. Philadelphia)
  • świeżo zmielony pieprz kolorowy
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:

  • Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż, wyciąć gniazda nasienne. Następnie zapiekać przez 15 minut w 190°C.
  • Sery oraz przyprawy i oliwę wymieszać w miseczce.
  • Wyjąć z piekarnika zapieczone papryki, posmarować nadzieniem serowym i ponownie piec ok. 15 minut w tej samej temperaturze.

Komentarze

Prześlij komentarz