niedziela, 7 sierpnia 2016

Hasło tygodnia - śniadania świata.

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jednak często je lekceważymy, a poranny pośpiech temu sprzyja. Chciałabym poświęcić nieco czasu temu zagadnieniu. Przygotujmy ciekawe, pożywne śniadania, inspirując się kuchnią reszty świata. Podglądnijmy przyzwyczajenia i upodobania naszych sąsiadów (tych bliższych i dalszych) i spróbujmy zrobić coś podobnego w naszych domach. Kiedy przeszukiwałam sieć odnośnie śniadaniowego hasła tygodnia, niektóre wyniki mnie przeraziły. Okazuje się bowiem, że w Ugandzie o poranku spożywa się banany nadziewane krowimi wnętrznościami. Ciekawie jest też w Tajlandii, gdzie podaje się owsiankę z dodatkiem wieprzowych podrobów. Przykłady pewnie można by mnożyć, ale nie o to chodzi. Wybierzmy to, co najbardziej przypadnie do gustu nam i naszym rodzinom. Dodajmy coś od siebie i cieszmy się z efektów naszej zabawy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz