Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym.
Ostatni weekend był prawdziwie tropikalny. W tygodniu kokosowym Maciek przygotował orzeźwiającą kolumbijską lemoniadę kokosową, której smak porównał do odkrycia Eldorado w głębi amazońskiej dżungli. Obok takiej obietnicy nie mogłam przejść obojętnie. Do podstawowego przepisu dodałam mrożone truskawki, zastępując nimi lód. Z powodów obiektywnych (chwilowy brak zapasu w spiżarni ;)) limonkę wymieniłam na cytrynę. Powstał pyszny koktajl truskawkowy o egzotycznej kokosowej nucie. Jeżeli macie ochotę na wypróbowanie nowej wersji napoju z tych owoców, to ten przepis jest dla Was :)
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego
- 250 g mrożonych truskawek
- sok z jednej cytryny
- sok z jednej limonki
- 4 łyżki cukru trzcinowego
Wykonanie:
- Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem.
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń