Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym.
Kończy się nie tylko nasz tydzień truskawkowy, ale także sezon na te owoce. Odnoszę wrażenie, że rzutem na taśmę wykorzystaliśmy ostatni moment na kulinarną zabawę z truskawkami :) Przygotowana przeze mnie sałatka to połączenie naszej bohaterki tygodnia oraz sera pleśniowego, podanych na mieszance różnych sałat. Całość skropiłam sosem z granatu i posypałam sezamem. Można również użyć sosu balsamicznego i orzeszków piniowych. Polecam to lekkie i niezwykle ciekawe danie, zwłaszcza w upalne letnie dni. 
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- mieszanka sałat
 - 250 g truskawek
 - 150 g sera pleśniowego lazur
 - sos z granatu / sos balsamiczny
 - sezam / orzeszki piniowe
 
Wykonanie:
- Mieszankę sałat ułożyć na talerzu.
 - Truskawki umyć, wysuszyć i pokroić w ćwiartki. Owoce rozłożyć na sałacie.
 - Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Rozłożyć na sałacie.
 - Sałatkę skropić sosem i posypać sezamem / orzeszkami.
 

Komentarze
Prześlij komentarz