dania mięsne
estragonowy kurczak w winie |
siekane kotlety z piersi |
wołowina po marynarsku |
duński obiad z resztek |
polędwiczki w sosie porowym |
bakłażany faszerowane mięsem |
szaszłyki drobiowe z boczkiem |
wątróbka po indyjsku |
kurczak tandoori |
curry z kurczaka i batatów |
pierś w kremowym sosie |
gołąbki |
szaszłyki z polędwiczek |
polędwiczki z kurkami |
pierś w sosie kurkowym |
klopsiki w sosie marinara |
polędwiczki z sosem z jagód |
paprykarz z kurczaka |
kurczak w sosie śliwkowym |
gulasz wieprzowy na piwie |
kurczak w sosie dyniowym |
kurczak miodowo-piwny |
leczo piwne |
kurczak zapiekany z piwem |
łopatka z jabłkami i cydrem |
kociołek ranczerski |
skrzydełka kowbojskie |
curry z kurczakiem i brokułem |
gołąbki bez zawijania |
kurczak cynamonowy |
skrzydełka imbirowe |
Skrzydełka Buffalo |
pulpety kufteh |
serdelki w cieście |
roladki z polędwiczki |
zielona potrawka |
gulasz meksykański |
kurczak po meksykańsku |
kotlety mielone |
kotleciki kofte |
kotlety drobiowe w sezamie |
kapusta z jabłkami i kiełbasą |
szaszłyki drobiowe |
szaszłyki z kurczaka w jogurcie |
szaszłyki wieprzowe z batatami |
proste curry z kurczaka |
paluszki z kurczaka |
a jak zrobić comber z sarny ? Pozdrawiam Jan
OdpowiedzUsuńGdybyśmy zabierali się za comber (ale chwilowo się na to nie zanosi), to staralibyśmy się utrzymać w klimacie polsko-myśliwskim (jałowiec, śliwki, miód, piwo, żubrówka, kurki itp.), albo toskańskim (rozmaryn, tymianek, wino, oliwa, trufle, szałwia itp.). No i czosnek oczywiście. Kwestia marynowania i tego, czy piec w całości, czy w postaci medalionów, pozostaje do przemyślenia. W każdym razie: soczyste w środku i zrumienione na wierzchu jest priorytetem. Poćwiczylibyśmy na zwykłych polędwiczkach. Pozdrawiamy!
Usuń