dania mięsne

estragonowy kurczak w winie
siekane kotlety z piersi
wołowina po marynarsku
duński obiad z resztek
polędwiczki w sosie porowym
bakłażany faszerowane mięsem
szaszłyki drobiowe z boczkiem
wątróbka po indyjsku
kurczak tandoori
curry z kurczaka i batatów
pierś w kremowym sosie
gołąbki
szaszłyki z polędwiczek
polędwiczki z kurkami
pierś w sosie kurkowym
klopsiki w sosie marinara
polędwiczki z sosem z jagód
paprykarz z kurczaka
kurczak w sosie śliwkowym
gulasz wieprzowy na piwie
kurczak w sosie dyniowym
kurczak miodowo-piwny
leczo piwne
kurczak zapiekany z piwem
łopatka z jabłkami i cydrem
kociołek ranczerski
skrzydełka kowbojskie

curry z kurczakiem i brokułem
gołąbki bez zawijania
kurczak cynamonowy
skrzydełka imbirowe
Skrzydełka Buffalo
pulpety kufteh
serdelki w cieście
roladki z polędwiczki
zielona potrawka
gulasz meksykański
kurczak po meksykańsku
kotlety mielone
kotleciki kofte
kotlety drobiowe w sezamie
kapusta z jabłkami i kiełbasą
szaszłyki drobiowe
szaszłyki z kurczaka w jogurcie
szaszłyki wieprzowe z batatami
proste curry z kurczaka
paluszki z kurczaka

Komentarze

  1. a jak zrobić comber z sarny ? Pozdrawiam Jan

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdybyśmy zabierali się za comber (ale chwilowo się na to nie zanosi), to staralibyśmy się utrzymać w klimacie polsko-myśliwskim (jałowiec, śliwki, miód, piwo, żubrówka, kurki itp.), albo toskańskim (rozmaryn, tymianek, wino, oliwa, trufle, szałwia itp.). No i czosnek oczywiście. Kwestia marynowania i tego, czy piec w całości, czy w postaci medalionów, pozostaje do przemyślenia. W każdym razie: soczyste w środku i zrumienione na wierzchu jest priorytetem. Poćwiczylibyśmy na zwykłych polędwiczkach. Pozdrawiamy!

      Usuń

Prześlij komentarz