Bagietka z wędzonym łososiem.

Kanapki? Hmm... Temat łatwy i trudny zarazem. Bo jak pokazać coś tak podstawowego w sposób na tyle atrakcyjny, aby stał się inspiracją dla czytelnika tego bloga? Pewnie dla wielu z Was kanapki są punktem wyjścia każdego dnia, a często stanowią też jego zakończenie. Zajadamy się nimi w pracy, w szkole, na wycieczce. Zatem powinniśmy traktować je całkiem poważnie :) Maciek zastanawiał się, czy upiekę jakieś pieczywo, bo czasem rzeczywiście to robię. No i co tu dużo mówić (a właściwie pisać), przejrzał mnie ;) Jak tylko znajdę odrobinę więcej czasu to na pewno przygotuję jakieś kanapkowe pieczywo. Chciałabym, aby każda z moich propozycji była dla Was inspiracją, nie trzeba traktować ich wprost. Dzisiaj proponuję połączenie, które dla mnie tworzy harmonijną całość. Wędzony łosoś, serek śmietankowy i świeża bagietka, nasz niedzielny starter. Polecam.

Składniki:


  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • serek śmietankowy (np. Almette)
  • bagietka
  • świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

  • Bagietkę pokroić na kromki.
  • Posmarować serkiem śmietankowym, na to wyłożyć kawałek łososia.
  • Posypać świeżo zmielonym pieprzem, ozdobić koperkiem.





Komentarze