Bagietka z wędzonym łososiem.
Kanapki? Hmm... Temat łatwy i trudny zarazem. Bo jak pokazać coś tak podstawowego w sposób na tyle atrakcyjny, aby stał się inspiracją dla czytelnika tego bloga? Pewnie dla wielu z Was kanapki są punktem wyjścia każdego dnia, a często stanowią też jego zakończenie. Zajadamy się nimi w pracy, w szkole, na wycieczce. Zatem powinniśmy traktować je całkiem poważnie :) Maciek zastanawiał się, czy upiekę jakieś pieczywo, bo czasem rzeczywiście to robię. No i co tu dużo mówić (a właściwie pisać), przejrzał mnie ;) Jak tylko znajdę odrobinę więcej czasu to na pewno przygotuję jakieś kanapkowe pieczywo. Chciałabym, aby każda z moich propozycji była dla Was inspiracją, nie trzeba traktować ich wprost. Dzisiaj proponuję połączenie, które dla mnie tworzy harmonijną całość. Wędzony łosoś, serek śmietankowy i świeża bagietka, nasz niedzielny starter. Polecam.
Składniki:
Składniki:
- kilka plastrów wędzonego łososia
- serek śmietankowy (np. Almette)
- bagietka
- świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
- Bagietkę pokroić na kromki.
- Posmarować serkiem śmietankowym, na to wyłożyć kawałek łososia.
- Posypać świeżo zmielonym pieprzem, ozdobić koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz