poniedziałek, 1 lutego 2016

Smoothie z jarmużu i bananów.

smoothie z jarmużu
Już samo patrzenie na szklankę wypełnioną po brzegi soczystą zielenią dodaje energii i pozwala wierzyć, że wiosna tuż tuż. Nawet jeśli zima w tym roku taka a nie inna, to jednak dni krótkie, szare i ponure. Jarmuż jest doskonałym składnikiem wszelkich napojów. U mnie w towarzystwie bananów, ale można je zastąpić gruszkami, awokado czy kiwi. Smoothie bardzo smakowało mojemu mężowi, poprosił nawet o dokładkę, a właściwie dolewkę :) Zapewniam, że to dopiero początek moich eksperymentów z jarmużem.


Składniki:


  • 100 g jarmużu 
  • 2 banany
  • sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
  • sok z połowy cytryny

Wykonanie:

  • Liście jarmużu oddzielić od zgrubiałych części pośrodku.
  • Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i miksować blenderem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz