wtorek, 2 lutego 2016

Czekolada z mlekiem kokosowym.

Gorąca czekolada z mlekiem kokosowym "na bogato", bo z dodatkiem bitej śmietany, może występować nie tylko w roli napoju, ale także pełnoprawnego deseru. To prawdziwa uczta dla zmysłów. Bita śmietana dodana na gorący napój zmienia się w pianę. Czekolada jest tu smakiem dominującym, zaś aromat kokosa stanowi fajne dopełnienie. Znalazłam wystarczająco dużo argumentów za tym, żeby skusić się na szklaneczkę i nie dbać o wartość kaloryczną :)


Składniki:

  • 1/2 l mleka
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Wykonanie:

  • Wszystkie składniki umieścić w rondelku, doprowadzić do wrzenia i gotować przez chwilę do momentu aż czekolada się rozpuści. Podawać z bitą śmietaną lub bez.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz