środa, 17 lutego 2016

Wrapy z kurczakiem i warzywami.

wrapy z kurczakiem i warzywami
Wrapy, czyli rodzaj kanapki z zawiniętym w środku nadzieniem. Zaletą tego dania jest to, że tortillę możemy napełniać ulubionymi dodatkami i tworzyć nieskończenie wiele kombinacji. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do pracy. Napełnijmy nimi lunch box, przygotujmy ulubiony sos, a na pewno głód nas nie dopadnie :) Najlepiej, jeśli tortille usmażymy sami, ale można pójść na skróty (tak jak ja) i użyć gotowych placków. Dzisiaj proponuję wrapy z kurczakiem i warzywami pokrojonymi w paski. Podawałam  z sosem czosnkowym.


Składniki:
wrapy z kurczakiem i warzywami
  • 6 pszennych tortilii
  • 300 g kurczaka (filet z udka lub piersi)
  • papryka żółta, zielona
  • pomidory
  • ogórek świeży
  • roszponka
  • ulubione przyprawy do kurczaka
  • oliwa

Wykonanie:

  • Kurczaka pokroić w paski, doprawić ulubionymi przyprawami i usmażyć (kawałki obtoczyłam w panierce).
  • Warzywa oczyścić i pokroić w paski.
  • Tortillę podgrzać przez chwilę na suchej patelni. Na placku położyć kawałek kurczaka, warzywa i zwinąć.
  • Podawać z ulubionym sosem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz