Wrapy z kurczakiem i warzywami.
Wrapy, czyli rodzaj kanapki z zawiniętym w środku nadzieniem. Zaletą tego dania jest to, że tortillę możemy napełniać ulubionymi dodatkami i tworzyć nieskończenie wiele kombinacji. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do pracy. Napełnijmy nimi lunch box, przygotujmy ulubiony sos, a na pewno głód nas nie dopadnie :) Najlepiej, jeśli tortille usmażymy sami, ale można pójść na skróty (tak jak ja) i użyć gotowych placków. Dzisiaj proponuję wrapy z kurczakiem i warzywami pokrojonymi w paski. Podawałam z sosem czosnkowym.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- 6 pszennych tortilii
- 300 g kurczaka (filet z udka lub piersi)
- papryka żółta, zielona
- pomidory
- ogórek świeży
- roszponka
- ulubione przyprawy do kurczaka
- oliwa
Wykonanie:
- Kurczaka pokroić w paski, doprawić ulubionymi przyprawami i usmażyć (kawałki obtoczyłam w panierce).
- Warzywa oczyścić i pokroić w paski.
- Tortillę podgrzać przez chwilę na suchej patelni. Na placku położyć kawałek kurczaka, warzywa i zwinąć.
- Podawać z ulubionym sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz