środa, 6 kwietnia 2016

Grillowany sandwich z pieczarkami i serem.


sandwicz na ciepło, sandwich z pieczarkami i serem,Jeżeli zapiekanka makaronowa była zwykłą serową bombą, to ta kanapka na ciepło jest bronią masowego rażenia ;)  Przy niej cannelloni Marzeny wydają się być łagodnym środkiem perswazji, a żółte pierogi daniem wręcz dietetycznym! ;) Jeżeli ktoś postrzega swoje relacje z jedzeniem w kategoriach winy i grzechu, to zalecam podjąć zdecydowane kroki, by choć na chwilę się od tego uwolnić. Dla grillowanego sandwicza z pieczarkami i serem! Pozwólmy zniewolić się smakowi i dajmy sobie przyjemność (i kalorie ;)), której wspomnienie będzie trwało dłuuugo...

Składniki:

  • 4 duże kromki chleba wiejskiego
  • około 12 małych pieczarek
  • 1 mała cebula lub 2 szalotki
  • 8 łyżek startego żółtego sera 
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • masło czosnkowe
  • sól i pieprz
Wykonanie:

  • Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle czosnkowym.
  • Dodać oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz tymianek, szczyptę soli i pieprzu. Smażyć do lekkiego zrumienienia.
  • Dodać ser i posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.
  • Kromki chleba posmarować dosyć grubo masłem czosnkowym i umieścić na dużej patelni.
  • Na dwóch kromkach ułożyć masę serowo-pieczarkową. Smażyć do zrumienienia chleba. 
  • Przykryć pustymi kromkami i lekko ścisnąć. 
  • Jeść póki gorące.

      
                                                                                                   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz