Grillowany sandwich z pieczarkami i serem.
Składniki:
- 4 duże kromki chleba wiejskiego
- około 12 małych pieczarek
- 1 mała cebula lub 2 szalotki
- 8 łyżek startego żółtego sera
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 pęczek natki pietruszki
- masło czosnkowe
- sól i pieprz
- Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle czosnkowym.
- Dodać oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz tymianek, szczyptę soli i pieprzu. Smażyć do lekkiego zrumienienia.
- Dodać ser i posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.
- Kromki chleba posmarować dosyć grubo masłem czosnkowym i umieścić na dużej patelni.
- Na dwóch kromkach ułożyć masę serowo-pieczarkową. Smażyć do zrumienienia chleba.
- Przykryć pustymi kromkami i lekko ścisnąć.
- Jeść póki gorące.
Komentarze
Prześlij komentarz